söndag 7 augusti 2011

Upptäcktsfärd och bilåkning

Idag åkte vi iväg till Runsala för att Assa skulle få vänja sig vid bilåkning och för att hon skulle få springa lös lite i skogen. Typiskt nog började det regna då vi åkte iväg :(, men vi åkte i alla fall och gick en liten sväng. Dock inte i skogen så det blev mest nosande och tittande på cyklister. En hund (en faraohund tror jag det var) fick hon hälsa på också men den var rätt stor och lite skrämmande. Assa vågade ändå gå fram till den främmande hunden efter att jag försäkrat mig om att den är snäll.

Bilresan gick bra både dit och hem. På hemvägen skrek hon (jo skrek!) i början, men lugnade der sig och somnade ändå på den korta vägen tillbaka. Hon blev inte heller illamående under bilresan! Vi passade på att gå en längre sväng med Imma och lämna Assa ensam då hon var trött. Hon hade spytt under tiden vi var borta så tydligen blev hon lite illamående utav åkande ändå :/. Tyvärr blev kameran i bilen då det regnade så inga bilder från promenaden.

Annars har det gått bra. Hon har ännu lite svårt att sova hela nätterna igenom och kör ofta bort Imma från sin bädd. Imma morrar till men låter Assa sova i bädden istället. Det gör igen att Imma inte har någonstans att sova för hon vill inte sova på golvet så som Assa oftast gör. Nåja, det bättrar väl på sig snart då även Assa börjar sova nätterna igenom. Pipandet har hon i princip slutat med nu och börjar väl känna sig hemma i sitt nya hem så småningom :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar